Därför bjuder vi in Flashback-rasisten till tiggarlägret

Ett antiziganistiskt inlägg på Flashback

Jag har kontaktat en rasistisk näthatare.
Av hans reaktion på forumet Flashback att döma så blev han inte glad.

Flashback-rasisten ifråga, vi kan kalla honom för ”Thomas”, har kartlagt ett romskt läger i Umeå och lagt upp bilder och information på Flashback. Bland annat så har han vandrat runt i lägret och fotograferat, bland annat på en plats där en 2-årig flicka brukar sova. Föreställ dig hur det hade känts om bilder från ditt barns sovrum hade börjat florera på nätet. Då kanske du får en inblick i hur den utsatta familjen känner sig.

Thomas intresse för lägret skrämmer människor. Speciellt när det han publicerar på nätet bidrar till antiziganistiska strömningar mot det romska samfundet i sin helhet, ett samfund där även vi resanderomer ingår i rent historiskt. Resanderomer är nämligen Sveriges äldsta och största folkgrupp inom samlingsbegreppet romer. Vi har ingen skyldighet att hjälpa nyanlända romer. Men vi gör det ändå för att vi vet att dessa människor är lika utsatta som våra släktingar var från början av 1900-talet tills dess att tvångssteriliseringarna upphörde officiellt 1976. Vi ser att det är samma strukturella rasism som grundar sig på en föreställning om att romer har sig själva att skylla för de övergrepp de utsätts och har utsatts för.

Det handlar om våra medmänniskor. Vi vill inte se att någon lever i misär.
Därför finns exempelvis ”Romhjälpen” som ett verktyg för att underlätta människors liv.

De antiziganistiska strömningarna trappas upp av det näthat och de lögner som sprids om nyanlända romer från exempelvis Rumänien. Situationen är ohållbar.

Upptrappningen sker oftast i några steg.
Det börjar ofta med några oskyldiga frågor.
– Vem skriver lapparna åt dom när dom inte kan svenska?
– Var sover dom på vintern?
Som om det vore så svårt att förstå att hemlösa sover ute på vintern och att det finns något som heter Google Translate cirka två knapptryck bort från rasiststatusen på ”fejan”.

Efter frågeställningarna så brukar den sedvanliga vulgärrasismen titta fram.
– Det är tattarna som organiserar dom säger en uppenbart förvirrad man från Skövde. Att han inte vet vad en ”tattare” är förklarar de myter han sprider. Annars hade han förstått att vi ”tattare” har bott i Sverige i över 500 år och inte har någon anknytning till romer i övriga Europa.
– Dom bor på hotell skriver en man från Uppsala på Twitter.
– Jävla zigenare, ut med packet och gasa ihjäl avkommorna som finns kvar skriver en 27-årig kvinna som bor i Gnesta som är upprörd över att hon har sett en bild på Facebook.

Vulgärrasismens trappa förnekar sig inte.
Den står där lika solid nu som när Socialdemokraterna strävade efter ett rasrent folkhem på resanderomers bekostnad.

Ett steg leder till ett annat och i sin rasistiska iver så väljer folk att överträffa varandra när det gäller denna äckliga företeelse.
– Jag är inte rasist blir försvaret man alltid får höra till svar när man ifrågasätter deras agerande på nätet. Det kanske stämmer i vissa fall.
Men det förändrar inte det faktum att även ickerasister deltar i rasistiska drev som innebär att människor mördas. För exakt så långt har det gått i Sverige 2014 efter en valrörelse där ett visst parti valde att göra politiska poänger på hatet mot romer.

Den aktuella flashbackrasisten Thomas är säkert en bra kille.
Jag tror inte att Thomas är en genuint hatisk person som vill att sina medmänniskor ska mördas. Men däremot så bidrar han till den hatstämning som hittills har krävt ett dödsoffer och som har bidragit till att människor har blivit misshandlade, utsatta för mordförsök, förnedrade, kränkta och fått sin tält sönderskurna. Att människor lever i skräck förstår nog vem som helst.

Det är därför jag väljer att agera.
Jag kan nämligen inte bara titta på när människor lever i skräck och förtvivlan.
Speciellt inte när det är mina vänner i RUNG-styrelsen som blir utsatta för de strömningar som råder. Jag funkar inte så. Jag är ingen politiker som behöver ta hänsyn till god ton.
Jag är jag, en familjefarsa, en skribent, en resande tjavo.
En sådan där som ska förväntas hålla käften när människor kränker mitt och mina döttrars ursprung och bidrar till att människor ska känna samma hat som ledde till att mitt folk utsattes för ett folkmord här i Sverige, årtionden efter att Treblinka hade slagit igen.

Av denna anledning så skrev jag ett brev till Thomas.
Här är det i sin helhet.

—————————-

Ville mest göra dig uppmärksam på att även vi kan ”gräva” så som du gör på flashback. Förstår mycket väl att det var obehagligt för dig att ha vetskap om att några där ute faktiskt vet att du hänger ut människor och bidrar till väldigt hatiska stämningar mot väldigt utsatta människor.

Då förstår du alltså hur romer känner sig dygnet runt hela sina liv p.g.a. de strömningar som råder. Ja jag vet att du har blivit utsatt för brott tidigare. Du har alltså något att jämföra med.

Låt oss därför reda ut detta en gång för alla och därefter så kan du fortsätta glida rundor på flashback.

Detta är inte organiserad brottslighet eller något annat trams. Det här är fattiga människor som lever i misär.

Vi resande har ingen skyldighet att hjälpa dessa människor. Men vi har valt att göra det. Främst genom att hjälpa dem i Rumänien så att de inte ska behöva fly sina länder för att kunna föda sina familjer. Klimatkatastroferna i trakterna har ju som bekant inneburit att staten håller inne de pengar som är öronmärkta till att ge romer en möjlighet till skolgång och arbetstillstånd osv.

Med andra ord. Tro fan att dom tigger för att få det att gå runt.

Du har inget som helst att frukta från oss. Men människor är fanimej rädda efter de mordbränder och attacker som har skett runt omkring i landet. Det är inget vi vill ska hända här i Umeå. Vi vill att de här människorna ska kunna få värme under vintern. Därför gjorde vi dig uppmärksam.

Nu till grejen du antagligen aldrig kommer att få för dig.

Välkommen till lägret. Där lever barnfamiljerna samhället skiter i. Välkommen och se på nära håll och ställ alla frågor du än önskar. Vår förening som också har hängts ut i den tråd som du florerar i, och tiggarna skiter i om du är nationell, kontrajihadist, nationalsocialist, fascist eller för den delen sosse. Vi tror på gästvänlighet, det är nämligen en romsk tradition. Vi exkluderar inte människor om de kommer med fredliga avsikter. Men som du måste förstå så är vi vaksamma eftersom människor faktiskt utsätts för mord och mordförsök p.g.a. sitt ursprung. I Högdalen dog en man efter mordbranden där. Veckan innan brändes en 8-årig flicka till döds i en anlagd brand i Frankrike. De här hemska sakerna skapar givetvis tankar och rädsla hos människor. Jag tror nog att du förstår det också.

Ta med dig kameran. Ställ frågor om bilarna. Fotografera misären och få lite kaffe eller mat i magen.

Nu har du din gyllene chans. Ja såvida ett gäng kvinnor i medelåldern inte skrämmer dig dvs.

Jag är förvisso en del uppe i dina trakter. Har många kontakter där. Men jag stannar helst i Skåne. Det är ju kallt som satan där uppe. De andra karlarna där uppe får passa barnen. I resandekulturen bestämmer kvinnan i familjen. Kanske inte vad du trodde, men så är det trots allt.

Med det sagt, välkommen, du har inget att frukta. Tid och datum är upp till dig. Du kan få kontaktuppgifterna och låta det ske på dina premisser.

Mvh Kim

Annonser

En reaktion på ”Därför bjuder vi in Flashback-rasisten till tiggarlägret

 1. Fick ett jarnror ‘ krökt’ över skallen!
  10 år gammal I Täby, jag var finne!
  En god vän, blev dovstum pga SS,
  aktion mot Romer, under W W II!
  Fin man och god vän till mig.
  Ha det bäst! Goran F

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s