Möt Catarina Andreasson – ”Antirasistisk” SD-politiker [uppdaterad]

SDforumetAndreassonBanner

Catarina Andreasson – Sverigedemokraternas andranamn i Hammarö.

Det här med antirasism och rasism är uppenbarligen svåra begrepp för många.
Att rasism är kategorisering, generalisering och värdering av människor efter deras etniska bakgrund är förvisso relativt välkänt, men tydligen inte för alla.

En av dem som verkar ha svårt att hålla isär begreppen är politikern, Catarina Andreasson från Hammarö kommun.

Catarina Andreasson försöker nämligen pådyvla väljarna och allmänheten att hon är en antirasist. Ja ni vet, en sån där som tar avstånd från kategorisering, generalisering och värdering av människor efter deras etniska bakgrund. Efter en snabbtitt på ett av Sverigdemokraternas inofficiella forum på Facebook, så förstår man att Andreasson inte har den fetblekaste susning om något som skulle kunna innefatta alla människor lika värde. Vilket egentligen borde vara en grundförutsättning för den som marknadsför sig själv som en antirasistisk politiker.

Gruppen som Catarina Andreasson är aktiv i heter, ” Sverigedemokratiskt forum som är öppet för alla! Välkommen in i värmen!”. Gruppen är sluten och beskriver sig på det här sättet: ”Denna grupp finns för att debattera alla viktiga OCH oviktiga frågor i samhället. Så länge ni inte bryter mot lagen så får vilka ämnen som helst tas upp här. Värdegrunden på forumet är dock en Sverigedemokratisk värdegrund, och inlägg/kommentarer som uppfattas som rasistiska eller personangrepp kommer därför att tas bort”. Förutom Andreasson så kan man finna ett stort antal SD-politiker i samma grupp.
Faktum är att gruppen och det strukturella näthat som följer i dess spår är känt ända upp till partiledningen. Catarina Andreasson är med andra ord inte den enda SD-politikern som medverkar till ökad rasism och hat på nätet i denna grupp.

Andreasson är som sagt inte ensam politiker i denna hatgrupp.
Men det faktum att hon under en pågående valrörelse försöker ge sken av att vara en politiker som står upp mot rasismen gör att hon är värd att lyftas fram som ytterligare en raden av SD-politiker som lider av antirasistisk ambivalens. Detta då man så tydligt ser hur pass slående det sverigedemokratiska hyckleriet är.

Men då hyckleriet inte ens verkar gå upp för dem själva så känner jag att det är dags för en liten lektion i antirasism för Mattias Karlssons kära ”Sverigevänner”.

  1. ”Sandapor” som benämning på människor är inte okej. Faktum är att det är inte okej att jämföra människor med djur överhuvudtaget. Man ska alltså ge fan i att gilla inlägg som ger uttryck för detta vidriga synsätt. Det är här det här med kategorisering och värdering utifrån ett antirasistiskt perspektiv borde ha lyst som en stor varningslampa. Men tydligen inte.
  2. Att betona att ”grottmänniskor” inte är svenskar och därefter insinuera att invandrare är att betrakta som det är inte heller okej. Återigen det här med kategorisering. Även här borde generaliseringen av invandrare ha lyst som en stor varningslampa utifrån ett antirasistiskt perspektiv. Men tydligen inte.
  3. Att envisas med att använda rasistiska epitet som bevisligen kränker människor gör dig inte till en antirasist. Det gör dig däremot till en människa som skiter i vilket om människor fortsätter använda nedsättande epitet som för tankarna till kolonialism och slaveri.
  4. Att gilla inlägg där kontentan är att man inte ska blanda olika etniska folkgrupper är att gilla rasism. Svårare än så är det inte. Faktum är att den formen av synsätt går emot Sverigedemokraternas ideologi då det tänket inte är förenligt med kulturnationalismens syn på öppen svenskhet. Det är faktiskt rasism. På riktigt.
  5. Att verka för ett samhälle där man medvetet sparkar nedåt, där man gör allt för att skapa en vi-och-dom-mentalitet och där man bildligt talat pissar på flyktingar är att bidra till ökad rasism. Vill man inte bidra till ökad rasism, ja då ger man fan i ovanstående. Så enkelt är det.

Sverigedemokraterna och antirasism är inte kompatibelt. Svårare än så är det inte. Catarina Andreasson är endast ytterligare ett bevis på detta välkända faktum.

————————————————————————-

Ett axplock av Andreassons ”antirasism” på Facebook.

SDforumetAndreasson SDforumetAndreasson2 SDforumetAndreasson3 SDforumetAndreasson4 SDforumetAndreasson4gilla
Uppdatering: Catarina har även åsikter om skattefrågor. Grattis Hammarö. Den här politikern ska ta beslut om er framtid de närmsta fyra åren.

SDforumetAndreasson5

Annonser

En reaktion på ”Möt Catarina Andreasson – ”Antirasistisk” SD-politiker [uppdaterad]

  1. Jag har också följt den gruppen ett tag. Egentligen borde alla göra det, för att förstå hur grov rasism och främlingsfientlighet även de sverigedemokrater som verkar normala på ytan accepterar utan att reagera.

    Alla sverigedemokrater är inte rasister, men i princip alla har en stor tolerans när det gäller rasism i sin omgivning, brukar jag säga.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s