Lättkränkta Sverigedemokrater har dåligt minne – igen

Hysteriska reaktioner utspelar sig mot Mehmet Kaplan i skrivande stund.
Drevet gäller Kaplans debattartikel från augusti som har börjat florera på sociala medier igen, ”Vi behöver moskéer i rött trä med vita knutar”. Bakom det pågående drevet står de lättkränkta, det vill säga, en rad Sverigedemokrater och ”Sverigevänner”.

Som brukligt så handlar det inte om vad Mehmet Kaplan faktiskt skriver och står för. Det handlar snarare om hur en lättkränkt minoritet utnyttjar en fråga för att generalisera och sprida missaktning mot muslimer i största allmänhet. Inte nog med det, i den kontrajihadistiska miljön, som Sverigedemokraterna är en del av, så finns en rädsla för att det svenska kulturarvet ska skadas ifall en moské skulle råka vara röd med vita knutar. Men mest av allt handlar det givetvis om sedvanlig islamofobisk hets.

sverigevännerna2

Citat av Jimmie Åkesson

Kaplans rubrik på Nyheter24 kändes bekant. Och det var den. Rubriken är nämligen tagen från ett citat av Jimmie Åkesson.

Citat är följande: ” Om moskéerna skulle vara i röda stugor med vita knutar, då tror jag attityderna skulle förändras.”. Citatet publicerades i Sydsvenskan 21 april 2007 efter att journalisten Niklas Orrenius hade följt Jimmie Åkesson under ett dygn.

De här SD-sympatisörerna blir alltså vansinniga över en syn som deras egen partiledare har. Assimileringspolitiken som de här människorna lyfter fram som något slags frikort för sin kulturrasism är som vi alla vet, skitsnack. För hur ska de här människorna egentligen ha det? Antingen är dem ju för sin egen assimileringspolitik eller så är dem emot den samt den så kallade religionsfrihet som SD säger sig företräda, trots sin antiislamska linje genom åren.

Vilket skapar en fråga. Varför gillar de här människorna inte Mehmet Kaplans moskéer med vita knutar när både han och Sverigedemokraternas partiledare (även om han är sjukskriven just nu så är han fortfarande partiledare) rimligtvis borde kunna omfamnas i denna vision även om de har olika utgångspunkt? Man kan ju tycka att SD:are och ”Sverigevänner” borde ge Kaplan tummen upp, men istället ger de honom mellanfingret. Varför? För att han är muslim och det är tillräckligt för att sågas, drevas mot, förlöjligas och hatas för.

Slutsats.
Sverigedemokrater och dess bihang är lättkränkta, har dåligt minne och är ambivalenta i sin egen politik. Och dom är rasister.

Masken är med andra ord avsliten.

————————————————

sverigevännerna

Mehmet Kaplan: ”Vi behöver moskéer i rött trä med vita knutar”
http://nyheter24.se/debatt/775028-mehmet-kaplan-vi-behover-moskeer-i-rott-tra-med-vita-knutar

Sd-ledaren har tagit plats i rampljuset
http://www.sydsvenskan.se/sverige/sd-ledaren-har-tagit-plats-i-rampljuset/

 

Annonser

4 reaktioner på ”Lättkränkta Sverigedemokrater har dåligt minne – igen

 1. Som, kanske en något udda, SD-väljare är jag inte helt negativ till moskéer i rött trä med vita knutar.

  Jag vill även se HBTQ-certifiering av ”imamskapet” i Sverige som alla hugade imamer måste genomgå. Sedan kvotering av homosexuella samt kvinnor till tjänster som imamer.
  Annars inga byggtillstånd eller bidrag.

  Förtryckande strukturer inom minoriteter är fortfarande förtryckande strukturer.

  Gilla

  • Märkligt med tanke på vilket liv SD förde när samkönade äktenskap kom på tal. Men men, ingen har anklagat sverigedemokrater för att vara konsekventa i sin politik. Därav populiststämpeln 🙂

   Ha en bra dag Daniel.

   Gilla

 2. Så nu generaliserar och attackerar vi alla inom en grupp? En grupp som har röstat fram ett parti till det tredje största i Sverige för övrigt.
  Det finns folk som har exakt dessa åsikter ni skriver om som inte har något med SD att göra.

  Gilla

  • Släppte mest fram den här kommentaren för att visa hur lättkränkta SD:are är.

   Och ja, jag generaliserar SD:are precis på samma sätt som jag generaliserar och raljerar om sossar och andra borgare utöver SD. Vad jag däremot inte gör är att jämföra partier, partisympatier och politiker med folkgrupper. Att göra en dylik koppling är nämligen ungefär lika begåvat som att jämföra IKEA-anställda med någon av världsreligionerna. Med andra ord, inte begåvat alls.

   Nåväl, ha en bra dag herr lättkränkt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s