Styckmordsönskan mot riksdagsman på SD-ordförandes Facebook

Jana-Lund-550x416

Jana Lund – Ordförande för Sverigedemokraterna i Kävlinge som fick 15 procent och 7 mandat i senaste kommunvalet.

Jag noterar att SD Kävlinges ordförande, Jana Lund har hamnat i blåsväder igen. Den här gången har SD-granskarna på den ideella sajten, ”Inte rasist, men.” avslöjat att Jana Lund bland annat hyllar Putin. Men även att hon anser att ett eventuella militära intrång från Ryssland är att betrakta som ”tummen upp” eftersom Ryssland och Putin bara vill sitt land väl då Sverige har för många islamister. Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag tror faktiskt jag låter bli att bemöta hennes påståenden. Hennes ord faller ju på sin egen orimlighet.

Sagan om SD-drottningen i Kävlinge slutar tyvärr inte vid galna idéer om Ryssland och Islamism. Hon vill även begränsa barnbidragen för utomeuropeiska invandrare. Då vi alla vet hur den strukturella rasismen fungerar så bör vi inte ens gå in på att Jana Lund inte hade en vit medelklassman från Australien i tankarna när hon kom på denna briljanta idé. Jag behöver inte ens skriva vad hon hade i sina tankar när hon författade en text på sociala medier där hon uttryckligen vill ha en särlagstiftning beroende på varifrån man kommer. Du vet, jag vet, alla vet exakt vad hon hade i tankarna. Utifrån ett ideologiskt perspektiv så är detta solklar etnonationalism som är betydligt mer radikal än vad exempelvis forna Nationaldemokraterna var. Ett parti som Sverigedemokraternas partisekreterare och Riksdagens vice andre talman, Björn Söder har kallat för kryptonazister.

Jana Lund borde ta sitt förnuft till fånga och avgå före medlemsutskottet slänger ut henne.
För jag har svårt att se hur detta skulle falla inom ramen för det där maktmedlet som SD-ledningen väljer att kalla för ”nolltolerans”.

Av ren nyfikenhet så gick jag in på Jana Lunds facebook för att se om det fanns något som ”Inte rasist, men” hade glömt eller utelämnat. Och det var det. I sann reaktionär anda så har hon vid tidigare tillfällen ondgjort sig hur synd det är om henne och andra Sverigedemokrater eftersom ingen vill leka med ett parti som hyser rasister, fascister och brunblåa borgare.

janalund1
Men…att däremot tillåta mordhot på folkvalda riksdagspolitiker på sin facebook-sida är tydligen okej för Jana Lund.

Återigen så visar det sig alltså att Sverigedemokraterna är att betrakta som lättkränkta hycklare.

Hon upprörs över en t-shirt som tar upp allt det där som hon själv står för rent ideologiskt genom de uttalanden hon gör. Det vill säga, det där som Björn Söder valde att kalla för kryptonazism när Nationaldemokraterna propagerade för samma typ av segregationspolitik.

En politik som SD är en direkt motpol till då de företräder en kulturnationalistisk linje som bottnar i assimilering. Vilket i sig är att betrakta som hemskt även det. Den där t-shirten är tydligen ett exempel på ”politisk förföljelse” i den sverigedemokratiska världsbilden.

De är ständigt förföljda då människor anser att deras politik är och/eller leder till rasistisk teori och praktik. De har lärt sig att offerkoftor skapar sympatier, därför har de alltid en med sig ifall deras rasistiska åsikter skulle synas. Lättkränktheten är inte bara ett faktum, den är politisk praktik för Sverigedemokraterna. Där argumenten tryter åker offerkoftan fram.

Bilden som Jana Lund delade är en del av en pågående näthatskampanj som pågår mot Vänsterpartiets Rossana Dinamarca. En hatkampanj som har pågått av och till sedan åtminstone några år tillbaka som en följd av att Rossana Dinamarca är följande. 1. Utlänning. 2. Rasifierad utlänning. 3. Kvinna. 4. Normkritisk. 5. Antifascist. 6. Socialist.

Denna SD-ordförande deltar i ett hatdrev och ser Dinamarcas ställningstagande mot Jana Lunds åsikter och det parti hon företräder som ”politisk förföljelse”. Samtidigt så tillåter hon kommentarer som uttryckligen önskar livet ur andra folkvalda politiker. ”i två paket” skriver mannen på bilden. Med andra ord, styckmördad. Hyckleriet är slående. Tyvärr är hon inte ensam. Sverigedemokraternas gräsrötter är infekterade av brun sörja, uppifrån och ner.

Vi tar det en gång till. En t-shirt är alltså ”politisk förföljelse” och värt ett deltagande i en rasistisk näthatskampanj. Men en rasistisk uppmaning till styckmord på en folkvald riksdagsman är inte värt så mycket som en blinkning i sverigedemokratens ögon.

Jag kan inte tänka mig att det hade gått obemärkt förbi hos de övriga lokala partiordförandena i Kävlinge kommun. De flesta brukar vara rörande överens om att dödsönskningar av folkvalda är förkastligt.

janalund1a
Det räcker nu.
Ditt näthatande leder till dödsönskningar, kränkningar och hat.
Sluta hyckla Jana Lund. Avgå istället.

Annonser

2 reaktioner på ”Styckmordsönskan mot riksdagsman på SD-ordförandes Facebook

  1. Jag tycker inte hon ska avgå! Jag tycker hon ska fortsätta att visa sds sanna ansikte för alla som tror att det är ett parti som bara ”vill röra om lite i grytan”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s