SD-ordförande fortsätter sprida rasism och lögner – Nolltolerans?

janalund7

Jana Lund och Richard Jomshof

SD-ordföranden, Jana Lund som jag nyligen skrev om, fortsätter att sprida rasism på nätet.
På mindre än en vecka så har denna SD-topp i Kävlinge blivit uppmärksammad över hela landet.

Man skulle ju kunna tycka att Jana Lund borde förstå poängen, men tydligen inte.

Likt en duracell-kanin så fortsätter hatet bara flöda, flöd och flöda på Jana Lunds Facebook.

Det räckte tydligen inte med att hon deltog i en hatkampanj mot en folkvald meningsmotståndare vilket ledde till en önskan om styckmord i politikerns kommentarsfält. Nu väljer hon även att delta i det drev som har lett till att den folkkära komikern, Özz Nûjen har fått motta hundratals med hot, dödshot och rasistiska kränkningar. Detta eftersom han har mage nog att skämta om SD och ställa sig för alla människors lika värde.

janalund6

Påståendet som Jana Lund väljer att sprida är urålderlig rasism som i realiteten handlar om att normalisera etnonationalistiska tankegångar. Vilket är att betrakta som nolltolerans inom det parti som Jana Lund företräder i sin roll som ordförande och politiker för SD-Kävlinge. Poängen som de försöker få fram är att kampen för ett fritt Kurdistan skulle vara att betrakta som etnonationalism då de använder ord som ”etnisk homogent Kurdistan”. Riktigt så är det inte. Den kurdiska frågan handlar om att ha ett Kurdistan överhuvudtaget. Till skillnad från Sverigedemokrater och andra högerstollar så är den kurdiska strävan efter ett hemland inte en strävan som exkluderar andra människor för att de inte råkar vara kurder. Det kurdiska motståndet mot IS och dess väpnade Islamism gör exempelvis ingen skillnad på om det är en muslim, ateist eller kristen som skyddas mot de konservativa krafterna inom IS. Summa kardemumma. Kampen om Kurdistan handlar inte om att skapa homogenitet. Den exkluderande formen av etnisk nationalism som Jana Lund ger uttryck för är måhända norm bland högerfolk i Sverige och i stora delar av Europa, men den är inte det gällande kurderna.

Tyvärr så slutar inte SD-ordförandens rasism vid Özz Nujen och kurder. Vilket ”Inte rasist, men” har uppmärksammat. Nej nu ska hon istället sprida myter om slaveriet genom att sprida vidare påstående som gör gällande att det finns 27 miljoner svarta slavar i muslimska länder i realtid. Egentligen är detta påstående så galet så att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Men nej, det finns inte 27 miljoner svarta slavar i muslimska länder. Uppgifterna om 27 miljoner slavar kommer ursprungligen från en statlig rapport från USA som heter “2012 Trafficking in Persons”. Det handlar alltså om trafficking och det handlar om 27 miljoner människor av olika bakgrunder runt omkring i världen som anses leva under slavliknande förhållanden. Exempelvis flickor från Östeuropa eller barnsoldater i Sydamerika. Givetvis finns även s.k. muslimska länder med i rapporten men det spelar mindre roll i sammanhanget. Jana Lund sprider nämligen vidare en åsikt som gör gällande att 27 miljoner svarta människor är slavar under muslimska styren. Så är ej fallet. Det är endast antimuslimsk propaganda som syftar till att misskreditera muslimer genom lögner. Eller tror Jana Lund på allvar att muslimer ligger bakom slavliknande förhållanden i Nordkorea?

janalund5

Jana Lunds muslimhat handlar inte om kritik mot en religion. Det gör det nämligen sällan när det kommer till hatiska exkluderande nationalister. Det handlar om hat och det handlar om okunskap eller medvetna misstolkningar. För hur ska man annars tolka den här typen av bilder som hon gladeligen sprider?

janalund4
Är detta en del av Sverigedemokraternas nolltolerans? Jag bara undrar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s