Så här virkar SD en offerkofta

uthängningSDforum14

Ibland tar det tid och ibland så går det snabbt. Jag talar om konstgjorda nätdrev.
Ja ni vet de där nätkampanjerna mot enskilda människor som brukar mynna ut i näthat.
De där dreven är många, i princip varje dag hittar de mest rabiata näthatarna något nytt att irritera sig över. Detta exempel är alltså långt ifrån unikt. Detta är och har varit vardagsmat inom SD-miljön under väldigt många år.

I detta fall rör det sig om ett gäng skolelever.
Eleverna ifråga är utan tvekan vänsterungdomar.
Deras smeknamn, image och skyltar fullkomligt skriker politisk satir.
Ungdomarna har nämligen ställt upp sig som en antifascistisk grupp i skolkatalogen, inte helt olikt exempelvis fotbollsgänget eller lokala MUF-klubben på skolan, med andra ord, inga konstigheter.

Den politiska satiren är inte speciellt snygg i mina ögon. Det kan vara en debatt i sig, ja om man nu önskar att debattera halvtaskiga slogans det vill säga. Men trots att satiren i sig inte är snygg eller speciellt önskvärd så tror jag nog att de flesta kan enas om att det rör sig om satir och inte seriösa uppmaningar till mord.

Lika lite som Åkesson på riktigt hyllade mordet på Palme, lika lite vill tonårselever mörda politiska motståndare på riktigt. Det borde vem som helst förstå. Men vill man tjäna politiska poäng på att virka offerkoftor så väljer man att inte förstå detta simpla faktum.

Den 31 oktober uppmärksammas bilden från skolkatalogen i Facebook-gruppen, ” Sverigedemokratiskt forum som är öppet för alla! Välkommen in i värmen!”. Gruppen är sluten och beskriver sig på det här sättet: ”Denna grupp finns för att debattera alla viktiga OCH oviktiga frågor i samhället. Så länge ni inte bryter mot lagen så får vilka ämnen som helst tas upp här. Värdegrunden på forumet är dock en Sverigedemokratisk värdegrund, och inlägg/kommentarer som uppfattas som rasistiska eller personangrepp kommer därför att tas bort”. Ett stort antal SD-politiker är med i samma grupp.
Faktum är att gruppen och det strukturella näthat som följer i dess spår är känt ända upp till partiledningen.

uthängningSDforum1
Richard Svensson
tar initiativet. Han postar bilden i forumet. Därefter påbörjar han drevandet och sökandet. Richard Svensson som även är ledamot i styrelsen för SD Åtvidaberg försöker få igång de andra forumdeltagarna.

uthängningSDforum12
10 minuter
efter att bilden har lagts ut på forumet postar Paula Bieler ut bilden på microbloggen Twitter. Paula Bieler är liksom många andra SD-politiker medlemmar i forumet. Hon har varit medlem i åtta månader utan att begära urträde, hon är även vän med Richard Svensson på Facebook.


uthängningSDforum5
Nu är det igång.

Fotsoldaterna ska väckas.

uthängningSDforum13a
Samtidens chefredaktör Jan Sjunnesson kliver in efter några minuter och postar en länk till skolan där besöksadress och kontaktuppgifter finns.

uthängningSDforum8
Samtidigt fortsätter Richard Svensson pusha på forumdeltagarna. Han har letat upp ungdomarnas skolförening på Facebook och lägger ut en länken till denna.

uthängningSDforum4
En ”Macky Persson” går in på elevernas Facebook-sida in minuterna senare. Han delar en bild som eleverna har lagt ut i den slutna SD-gruppen. Hatet tar fart direkt. Fotsoldaterna har vaknat.

uthängningSDforum9
Kyrkopolitikern Lena Johansson från Malmö postar Richard Svenssons tidigare bild där ungdomarna hängs ut utan pixlade ansikten. Lena Johansson är även ledamot i Stadsområde Innerstaden.

uthängningSDforu10

uthängningSDforum11

Vid det här laget har Richard Svensson lagt ut bilderna på sin privata Facebook med uppmaningen: Sprid. Delningarna började ta fart. Likaså hatet och offerkoftorna. För tro mig, den bild som de själva målar upp är just hat och offer i samma tavla. Allt mellan rasismanklagelser mot skolledningen (ja de verkar tro att politisk tillhörighet är någon form av folkgrupp.) till rena och skära hot mot minderåriga ungdomar är ett faktum när SD-drevandet sätts igång. Man skulle kunna säga att det är en SD-tradition. Åtminstone sedan 10-12 år tillbaka.

Drevandet har i detta aktuella fall hittills inneburit att minderåriga har hängts ut på ett internt forum för nära nog 7000 medlemmar knutna till den Sverigedemokratiska rörelsen. Minderåriga har fått ta emot hot. Att SD-sympatisörer har hört av sig till lokalmedia för att skapa en medial spinnoff….

…vilket lokalmedia hakade på med en nervös rektor som följd. Rektorns nervösa inställning till den uppenbara politiska satiren kan även förklaras med att SD:are valde att höra av sig till rektorn ifråga. Åtminstone om man får tro SD:arnas egna ord på sitt eget insynsskyddade forum. Hade de lokala journalisterna på orten kikat lite under ytan så hade de även kunnat se hur Sverigedemokratiska politiker hänger ut minderåriga och deltar i hatiska nätdrev. Men nu gjorde de inte det.

Lokalmedias nyhetsrapportering har spridits på sociala medier bland rasistiska väljare som bland annat har uppmanat sympatisörer till att lyncha det så kallade ”vänsterpacket”. I detta fall, minderåriga skolelever som spred politisk satir under namn som, ”Kamrat ACID”, ”Kamrat Vodka” och ”Kamrat Revolutionär Potatis”.

Så här går det alltså till när SD virkar offerkoftor.
Hatet får man på köpet.
Det tål att upprepas lite då och då.

uthängningSDforum10

Se även: http://www.corren.se/nyheter/linkoping/skolkatalog-uppmanade-till-dod-at-sd-7473910.aspx

Annonser

2 reaktioner på ”Så här virkar SD en offerkofta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s