Svenskfientlig SD-ordförande: ”Bojkotta Sverige!”

Att förvirring och hyckleri är högerns melodi är ingen hemlighet. Speciellt inte när det kommer till Sverigedemokraterna, och i synnerhet inte när det kommer till SD-politikers förmåga att följa partiets politik och uttalade linjer.

SD:s Mikael Jansson och David Lång har däremot inte varit speciellt ambivalenta i Sverigedemokraternas faktiska politik. Deras motion om att invandrare bör svära lojalitet till Sveriges kung är ju faktiskt SD-politik så det skriker om det. Kungahuset är poppis inom Sverigedemokraterna. Faktum är att kärleken till monarkin är på en sådan nivå att det blir lite ”Svensk Damtidning”-varning över det hela.

Efter att Åsa Linderborg hade skrivit en artikel om kungahusets bröllop 2010 så vaknade sverigevänner till. Hur kunde någon föreslå att folk skulle protestera mot ett skattefinansierat bröllop för mångmiljonärer? Usch och fy tyckte sverigevännerna. Åkesson himself gick ut och krävde Linderborgs avsked från Aftonbladet. I klartext så krävde han yrkesförbud för åsikter, inskränkning i yttrandefriheten, ett slut för pressfriheten och att Aftonbladet skulle be hela svenska folket om ursäkt. Ungdomsförbundet gick längre än Åkesson, de polisanmälde Åsa Linderborg för uppvigling.

Året därpå var det dags för ytterligare ett utspel till kungahusets favör.
I december 2011 lyfte Martin Kinnunen partiets lojalitet till adeln.
Kungahuset behövde eventuellt mer pengar. Anslagen kunde ju vara för låga :´(

Den här linjen är inte ny. Kungavurmen har varit en del av Sverigedemokraterna sedan partiet grundades och har varit en vital del i den nationalromantiska självbilden. På tiden då Jimmie Åkesson höll utbildningar i nationaldemokratisk ideologi för SDU var rojalismen stark. Jag minns själv kontakterna mellan ”30-novemberföreningen” och Sverigedemokraterna som pågick en bra bit in på 2000-talet. Det var där bland annat där en del radikala gatuaktivister kunde knyta kontakter med Sverigedemokrater och välbärgade fascister…

Nåväl, om vi återvänder till nutid så ser vi att kungavurmen har fortsatt i ominskad styrka.
Mikael Jansson och David Långs motion har nämligen inte väckt någon intern kritik av vikt.
Den har mottagits som i princip vilken SD-motion som helst. Att motionen hade inneburit särlagstiftning mellan invandrare och svenskar verkar inte avskräcka. Den tydliga rasismen i det hela är visst förenlig med partiets nolltolerans. I klartext är partilinjen överklassvurm och rasism i ett, det blir nästan ironiskt utifrån ett vänsterperspektiv.

En person som däremot inte har förstått partilinjen är SD Kävlinges ordförande Jana Lund som har blivit känd som riksrasist den senaste tiden. Jana Lund vill nämligen att Sverige ska bojkottas internationellt. Eftersom kungaparet har tagit ställning för Palestina. Kungahuset ska smädas och Sverige ska bojkottas. För gud vad hemskt det är att kungaparet har en åsikt som inte faller Sverigedemokraterna i smaken. Då ska partilinjen skrotas direkt.

Jana Lund är endast ett exempel av många på det sverigedemokratiska hyckleriet.
För ärligt talat, Jana Lund är själv invandrare. Huruvida hon har svurit trohet till monarken eller ej vet jag inte men jag har svårt att tro det. Vad jag däremot kan konstatera är att Jana Lund går emot sina partikamrater i riksdagen. Att använda kungafamiljen som en del av en pågående antiislamsk hetskampanj för Israeliska syften samtidigt som man propagerar för bojkott mot Sverige kan väl ändå inte ses som speciellt sverigevänligt? Ej heller kan det väl ses som någon trohet till konungen och nationen? Vad tror du?

janalund11

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s